skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Občina Šoštanj - Vila Mayer

Vila Mayer je klasična meščanska vila, ki jo je leta 2002 Občini Šoštanj v last predal Premogovnik Velenje. V njej so javnosti na ogled stalne muzejske zbirke kiparskih del Ivana Napotnika ter izbor likovnih del iz zbirke Napotnikove galerije, del zasebne domoznanske zbirke Zvoneta A. Čebula, ter hortikulturna zbirka šoštanjskega vrtnarja Alojza Kojca. V preddverju pritličja je urejena informacijska (Info) točka, v osrednjem salonu v prvem nadstropju pa poročna dvorana in večnamenski protokolarni prostor. Per saperne di più
V vili je urejena tudi Mayerjeva soba, posvečena spominu na prvotnega lastnika in njegovo družino. Odvetnik dr. Fran Mayer (1866 - 1940), dolgoletni šoštanjski župan in častni občan, se je Šoštanjčanom še posebej vtisnil v spomin kot najbolj zaslužen, da je mesto leta 1931 dobilo vodovod, bil pa je tudi pobudnik za ustanovitev meščanske šole.
Vila Mayer je odprta od torka do petka med 10. in 16. uro.

Ob sobotah, nedeljah, ponedeljkih in praznikih je vila zaprta.

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

Istituto

Telefono

03/ 8984 426

Email

Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Data di pubblicazione

29.09.2014 15:16

Ultima modifica

13.04.2015 14:33

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam