skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Mestni muzej Litija

Mestni muzej Litija je bil ustanovljen leta 2006 in je edina ustanova v občini Litija, ki se ukvarja s področjem lokalne kulturne dediščine. Per saperne di più
Muzej je prvič pričel z delovanjem leta 2006 kot del Javnega zavoda za kulturo Litija, vendar se je leta 2014 priključil novoustanovljenemu Javnemu zavodu za kulturo, mladino in šport Litija kot ena od štirih organizacijskih enot. Njegova naloga je ohranjanje in promoviranje lokalne kulturne dediščine v obliki številnih stalnih in priložnostnih razstav, javnih predavanj ter strokovnih ekskurzij. Redno sodeluje tako z lokalnimi kot z državnimi ustanovami s področja zgodovinskih in muzeoloških znanosti.

Razstavljene ima štiri stalne muzejske zbirke in sicer železniško, rudarsko, rečni promet ter stari leseni most. Tematske zbirke pa vključujejo med drugim Velikonočne razglednice, Litijska stavbna dediščina, Litijski šport skozi čas, Litijska pustovanja, 160 let južne železnice in Litija iz starih albumov - prikaz starih predelov mesta, ki so se tekom časa spremenili ali popolnoma izginili.

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

Istituto

Telefono

018900 205/206

Email

Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Data di pubblicazione

29.02.2012 10:12

Ultima modifica

23.03.2015 08:11

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam