Mappa  

Kulturno društvo Vrh nad Laškim

Kulturno društvo Vrh nad Laškim že več kot štirideset let deluje pod različnimi imeni in z različnimi oblikami ljubiteljskega kulturnega delovanja. Per saperne di più
V Šentlenartu so že od nekdaj skrbeli, da je bil kulturni utrip v kraju Vrh nad Laškim  lepo predstavljen, tako z cerkvenimi pevci kot tudi z tamburaško skupino pod okriljem župnika. Gledališka skupina pa je že davnega leta 1932 pripravila gledališko prestavo Razbojnik Guzej. Kasneje pa so bili znani razni prikazi opravil in šeg iz tega kraja na letnih prikazih (vasovanje na vasi, prikaz beračenja, prikaz pletenja košev in drugih kmečkih opravil, ter tudi prikaz življenja knapovskih družin), katere organizator pa je bila Zveza Možnar. Tako se je kulturno društvo od vsega začetka vključevalo v delovanje Etno odbora Jureta Krašovca pri Zvezi Možnar, danes pa so iz društva v prikaze največkrat vključena skupina ljudskih pevcev Šentlenartčani in Vaška godba Vrh nad Laškim. Pohvalimo se lahko tudi s posamezniki, ki skrbno hranijo predmete in orodja v svojih zbirkah kot je Deželakova (Valentin Deželak) domačija v Laški vasi. Želimo in upamo, da bomo tudi v prihodnje lahko prispevali svoj delček našega kulturnega utripa v delovanju  pri Zvezi Možnar.

Fotogalleria

Posizione

Informazioni

Categorie

Associazione

Telefono

041-442-442

Email

Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Data di pubblicazione

12.11.2015 12:39

Ultima modifica

20.11.2015 11:10

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam