skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Kulturno Društvo Severina Šalija

Kulturno društvo Severina Šalija (KDSŠ, v nadaljnjem besedilu društvo) je prostovoljno, samostojno in nepridobitno združenje fizičnih oseb, ki delujejo na področju kulture ali so kako drugače pri svojem delu povezane s tem področjem in se zavzemajo tudi za ohranjanje in negovanje slovenskega jezika.

Per saperne di più

Glavna dejavnost društva je zavzemanje za vsestranski razvoj slovenskega jezika in kulture, še posebej pa skrbi za prepoznavnost novomeških in dolenjskih kulturnih ustvarjalcev na lokalni, regijski, državni in mednarodni ravni. Društvo pospešuje tudi  medgeneracijsko in mednacionalno sodelovanje na tem področju, neguje in ohranja bogato literarno tradicijo kulturnih ustvarjalcev na Dolenjskem ter odkriva literarni, prevajalski in filozofski opus pesnika Severina Šalija. V sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti, Območno izpostavo v  Novem mestu, se društvo povezuje tudi z drugimi sorodnimi kulturnimi društvi pri ustvarjanju pomembnejših kulturnih dogodkov in podobnih dejavnosti.

Osnovni namen društva je medsebojno druženje ustvarjalcev na kulturni ravni, ljubiteljev knjige in slovenskega jezika ter prispevanje k razvoju popularnosti in prepoznavnosti kulture, knjige in slovenskega jezika na Dolenjskem, v Sloveniji, zamejstvu in povsod drugod po svetu, kjer živijo Slovenci.

 

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

Associazione

Contatti

Franci Koncilija

Data di pubblicazione

05.06.2017 12:57

Ultima modifica

06.06.2017 06:13

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam