skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Krajevna skupnost Smlednik

Krajevna skupnost Smlednik je ena izmed trinajstih krajevnih in vaških skupnosti v Občini Medvode. Njenih pet vasi, Dragočajna, Hraše, Moše, Smlednik in Valburga, leži med Savo in hribom Stari grad. Smlednik ima strateško lego, saj je bil skozi zgodovino ob trgovski poti iz Kamnika proti Škofji Loki in naprej v Italijo, s Starega gradu pa so imeli nadzor nad prehodom čez Savo. Stolp je bil verjetno zgrajen že v 11. stoletju, dozidavali so ga do leta 1610. Sredi 17. stoletja so se lastniki gradu preselili v dvorec v Valbugri. Smlednik ima bogato kulturno dediščino, obdan je z rodovitnimi polji in visokimi gorami v ozadju. 

Per saperne di più

Krajevna skupnost Smlednik (KS Smlednik) meri 1.583 ha, od tega je približno 780 ha gozdnih površin, 90 ha zelenih površin, 110 ha stanovanjskih površin, 550 ha kmetijskih površin ter 8 ha površin druge namenske rabe. Skladno s popisom prebivalstva leta 2017 živi na območju krajevne skupnosti približno 2.200 ljudi.

Tudi sicer je ena prvenstvenih nalog krajevne skupnosti obveščati in združevati vse krajane. Vsako društvo in organizacija najbolje opravlja poslanstvo na svojem področju. Krajevna skupnost spleta povezave med njimi in koordinira različne aktivnosti.

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Telefono

01 3627 008

Email

Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Data di pubblicazione

18.11.2019 09:25

Ultima modifica

18.11.2019 09:25

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam