Mappa  
Knjižnica Laško je ena izmed 61 slovenskih splošnih knjižnic. Deluje na območju občin Laško in Radeče, ki skupaj zajemata okoli 18.400 prebivalcev. Knjižnica je od leta 1996 javni zavod, katerega ustanoviteljici sta Občina Laško in Občina Radeče. Sedež zavoda je osrednja knjižnica v Laškem, obsega pa še krajevni knjižnici v Radečah in Rimskih Toplicah ter izposojevališča v Juirkloštru. Per saperne di più
Prvi zametek javnega knjižničarstva pomeni ustanovitev Narodne čitalnice v Laškem leta 1869, ki je delovala dve leti, in nato leta 1893 ustanovitev Bralnega društva. Po vojni so leta 1924 ustanovili prvo pravo ljudsko knjižnico, ki je delovala v okviru šole, na celotnem območju pa je obstajalo tudi več društvenih knjižnic. V okviru kulturno prosvetnih društev so bolj ali manj redno delovale tudi knjižnice po drugi svetovni vojni. Ob zaposlitvi prve profesionalne knjižničarke leta 1976 so v laški občini delovale knjižnice v Laškem, Rimskih Toplicah, Radečah in Jurkloštru.
Knjižnica z izvajanjem in razvijanjem knjižnično-informacijske dejavnosti nudi dostop do znanj, informacij, spoznanj, odkritij in občutij drugih. S tem vzpodbuja vseživljenjsko izobraževanje (tudi v smislu uporabe novih tehnologij), ustvarjalnost, razmišljanje ter etično in estetsko senzibilnost. Tako pripomore k uspešnosti in zadovoljstvu občanov.
Z razvejanostjo dogajanj in prijetnim vzdušjem v knjižnici pa želi ljudi tudi povezovati, pospeševati dialog, gojiti socialno občutljivost in doprinesti svoj delež k pestrosti in prijaznosti življenja v lokalni skupnosti.

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

Istituto

Telefono

03 73 44 300

Email

Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Data di pubblicazione

07.04.2011 07:28

Ultima modifica

18.04.2011 07:35

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam