skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Knjižnica Brežice

Knjižnica Brežice je osrednja knjižnica za področje občine Brežice. Zgodovina javnega knjižničarstva v Brežicah se začne l. 1880, ko je bila ustanovljena slovenska čitalnica, katere delovanje je v času prve svetovne vojne zamrlo. Leta 1980 se je knjižnica preselila v sedanje pros Per saperne di più
Knjižnica Brežice je osrednja knjižnica za področje občine Brežice. Zgodovina javnega knjižničarstva v Brežicah se začne l. 1880, ko je bila ustanovljena slovenska čitalnica, katere delovanje je v času prve svetovne vojne zamrlo. Leta 1980 se je knjižnica preselila v sedanje prostore ob dijaškem domu. Knjižnica je leto pozneje odprla oddelek v Pišecah in 10 let pozneje oddelek v Vojašnici Cerklje ob Krki. Oddelek v Vojašnici SV Cerklje ob Krki je deloval od leta 1992 na pobudo takratnega poveljnika 210. V začetku leta 1998 je z vključitvijo oddelka v računalniški knjižnični sistem COBISS oddelek ponovno zaživel. Vojašnica je odprla vrata javnosti s 4. novembrom 2004, od tega dne imajo dostop do obogatene zbirke knjižničnega gradiva tudi krajani Cerkelj ob Krki in okolice.Knjižnica je aprila 2005 odprla samostojni oddelek za mladino v novih prostorih, s čimer se je zaključila 1. faza investicije. Na oddelku se nahaja leposlovje in strokovna literatura za mladino in neknjižno gradivo. Hkrati pa se izvaja že 2. faza, ki vključuje dozidavo dodatnih površin.

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

Istituto

Telefono

07 49 62 649

Email

Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Data di pubblicazione

02.10.2006 12:28

Ultima modifica

02.10.2006 12:28

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam