Mappa  

Kino na Kolodvorski ulici, današnji Kinodvor, v letu 2013 praznuje 90 let. Prvotno ime je dobil po stavbi - Ljubljanski dvor. Od leta 1935 do leta 1992 je bil znan kot kino Sloga, nato ponovno kot kino Dvor. Po obsežni prenovi in ponovnem odprtju v letu 2003 se je preimenoval v Kinodvor, od leta 2008 pa deluje kot mestni kino Kinodvor.

Per saperne di più
Javni zavod Kinodvor je oktobra 2008 odprl vrata mestnega kina za prikazovanje kakovostne svetovne filmske produkcije. Takoj je pričel uresničevati vizijo postati osrednji mestni kino s kakovostno in raznovrstno filmsko ponudbo ter programom za otroke in mlade na eni strani, kot tudi festivalsko središče (Liffe, Animateka, Festival dokumentarnega filma, Kino Otok, Mesto žensk, Bobri ...) in živahno družabno srečevališče na drugi.

Kinodvor je povezovalec različnih akterjev na področju kinematografije in avdiovizualne oziroma filmske umetnosti. V vlogi katalizatorja filmske kulture deluje komplementarno, ne ekskluzivno, spodbuja dejavnosti sorodnih institucij, društev in posameznikov, s katerimi sodeluje iniciativno oziroma v produkcijskih ali koprodukcijskih odnosih.

Že v prvih letih delovanja je Kinodvor postal prepoznavna filmska ustanova in priljubljen meeting-point. Z naraščajočim obiskom kina, ki z atraktivno ponudbo specializirane filmske knjigarnice, kavarne in galerije ljudem pomeni več kot kino, pa je rasel tudi obisk posameznih filmov.

Dodano vrednost predstavlja tudi družabna naravnanost Kinodvorovih filmskih dogodkov oziroma kinodruženj, ki jih spremljajo filmsko-vzgojne dejavnosti, zlasti delavnice in pogovori s strokovnjaki ter filmskimi ustvarjalci. Vsakoletna rast obiska je odraz zaupanja naših obiskovalcev, zato skrb posvečamo ne le kakovostnemu programu, temveč tudi kakovostnim storitvam in ustvarjalnim strategijam za razvoj občinstva.

Leto kina - Kinodvor 90. Leto praznovanja kina in filma bo v sezoni 2013/14 obeležilo 90-letnico delovanja kinematografa na Kolodvorski 13, današnjega mestnega kina Kinodvor. V okviru projekta se bodo v sodelovanju z mestnimi in drugimi kulturnimi in izobraževalnimi ustanovami in organizacijami odvijali številni dogodki in programi, posvečeni filmski kulturi. Nosilca projekta sta Javni zavod Kinodvor in Slovenska kinoteka. Več o programu in projektu Leta kina na: http://www.kinodvor.org/leto-kina.

Fotogalleria

Collezioni digitali

Posizione

Informazioni

Categorie

Istituto

Telefono

01 239 22 13

Email

Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Contatti

Nina Peče

Data di pubblicazione

03.09.2013 18:02

Ultima modifica

07.12.2018 12:06

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam