skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Društvo rokodelcev Moravške doline

Na Moravškem je rokodelstvo znano že od nekdaj, saj so se številne ročne spretnosti razvile iz potreb v vsakdanjem življenju. Delovali so podobarji, kiparji, slikarji, kovači, kolarji, pletarji, mizarji, tkalci, vezilje, kitarji, piparji in še mnogi drugi. Žal so mnoge obrti že skoraj izumrle. Per saperne di più
Na srečo so se pred leti v Občini Moravče zbrali ljubitelji ljudskega izročila, ki so ga iztrgali pozabi. Mesečno se srečujejo na temnatskih delavnicah, kjer pletejo, kvačkajo, vezejo, klekajo, izdelujejo predmete iz lesa, gline, slame in kovine. Slikajo na papir, svilo in steklo, izdelujejo pirhe, voščilnice, rože iz krep papirja in še mnogo drugih predmetov, ki so jih včasih izdelovale pridne rokodelske roke. Njihovi izdelki so krasili mnoge razstave, sejme in prireditve v domači občini in tudi drugje. Z veseljem si jih ogledujejo domačini in tudi drugi obiskovalci.

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

Associazione

Telefono

01/ 897 80 92

Email

Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Contatti

Branka Bizjan
Bojana Dorič

Data di pubblicazione

12.10.2012 11:54

Ultima modifica

23.11.2012 08:43

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam