Mappa  

Belokranjski muzej Metlika

Poslanstvo Belokranjskega muzeja je skrb za belokranjsko premično kulturno dediščino, ki jo predstavljajo predmeti in zbirke arheologije, etnologije, kulturne zgodovine, novejše zgodovine in umetnostne zgodovine. Muzej trajno in nemoteno izvaja javno službo evidentiranja, zbiranj Per saperne di più
Poslanstvo Belokranjskega muzeja je skrb za belokranjsko premično kulturno dediščino, ki jo predstavljajo predmeti in zbirke arheologije, etnologije, kulturne zgodovine, novejše zgodovine in umetnostne zgodovine. Muzej trajno in nemoteno izvaja javno službo evidentiranja, zbiranja, dokumentiranja, raziskovanja, varovanja, hranjenja, predstavljanja in populariziranja premične kulturne dediščine na območju, za katerega je zadolžen po Uredbi Vlade RS o vzpostavitvi mreže muzejev (Ur.l. RS, št. 97/00). Temelj zbiralne politike muzeja je poreklo ali kakršna koli druga povezava z Belo krajino, ki je specifična v geografskem, etničnem in kulturološkem pogledu. Belokranjski muzej je vez med preteklostjo in sedanjostjo zlasti v izobraževalnih procesih, ko s stalnimi in občasnimi razstavami, založniško in izdajateljsko dejavnostjo ter pedagoškimi, andragoškimi ter popularizacijskimi programi prispeva k utrjevanju narodne zavesti in regionalne identitete. Njegova skrb za dediščino je izjemno pomembna tudi zato, ker deluje v obmejni pokrajini.
 

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

Istituto

Telefono

07/ 30 633 70

Email

Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Data di pubblicazione

16.11.2007 13:38

Ultima modifica

16.11.2007 13:38

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam