skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Veliki madžarsko-slovenski spletni slovar

V petek, 6. marca 2020, ob 18. uri vabljeni v Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota na predstavitev Velikega madžarsko-slovenskega spletnega slovarja, ki znatno zapolnjuje vrzel na področju dvojezičnega slovaropisja. Izšel je v sodelovanju slovenistike na univerzi ELTE in založbe Akadémiai Kiadó.

Per saperne di più

Slovarski sestavek obsega madžarsko iztočnico, zaglavje, pomen madžarske iztočnice, sopomenski niz z ustreznimi kvalifikatorji, vidske pare, podatke o vezljivosti, bogato ilustrativno gradivo, termine in frazeme. V slovarju je zapisanih 73.657 slovarskih sestavkov, 43.041 zgledov in 1.737 frazemov.

Slovar je brezplačno dosegljiv na spletni strani http://www.szotar.net založbe Akadémiai Kiadó, uporabnikom je na voljo tudi telefonska aplikacija in uporaba slovarja v programu Word. Nastal je na podlagi izjave o nameri uresničevanja projekta izdelave znanstvenega slovensko-madžarskega in madžarsko-slovenskega slovarja ter s finančno pomočjo Ministrstva za človeške vire Madžarske.

Predstavili ga bodo: akademik prof. dr. Marko Jesenšek, nosilec projekta prof. dr. István Lukács, odgovorna urednica izr. prof. dr. Marija Bajzek Lukač, lektorica izr. prof. dr. Natalija Ulčnik in urednica Brigitta Soós.

Lepo vabljeni.

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Titolo

Veliki madžarsko-slovenski spletni slovar

Data di evento

18.00

Posizione

Zvezna ulica 10
9000 Murska Sobota

Data di pubblicazione

04.03.2020 08:22

Ultima modifica

04.03.2020 08:22

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam