skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Sosed tvojega brega

V nedeljo, 30.8.2020, so se v Metliki zbrali v Sloveniji živeči literati tujih narodnosti, ki pišejo v svojem materinem jeziku. Poleg jezikov bivše države je to še arabščina, francoščina,  španščina, nemščina in angleščina.

Per saperne di più

To je bilo sicer že 42. srečanja pod imenom Sosed tvojega brega, ki ga organizira JSKD. Metlika pa je bila prizorišče prvič. Na razpisu je sodelovalo 46 avtorjev ki so cel dan preživeli na metliškem gradu, kjer so potekale literarne delavnice pod vodstvom pisatelja Zorana Kneževiča in pesnice in urednice Ane Porenta.  Oba sta tudi pregledala besedila vseh sodelujočih avtorjev in opravila izbor avtorjev, kateri so se potem predstavili na zaključni prireditvi. Le ta je bila v večernih urah, ob strogem spoštovanju pravil NIJZ, na metliškem grajskem dvorišču.  Dogodek je moderirala Klavdija Kotar. Nastopila pa sta tudi Zdravko Kunič (kitara) in Peter Ambrožič (harmonika) Prihodnje, 43. srečanje Sosed tvojega brega, bo prihodnje leto v Mariboru. 

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Titolo

Sosed tvojega brega

Data di evento

18.30

Posizione

Metlika, Grajsko dvorišče

Contatti

Rus, Matjaž

Data di pubblicazione

04.09.2020 10:42

Ultima modifica

04.09.2020 10:42

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam