Mappa  

Rogaška Slatina kot obmejno mesto Tretjega rajha

Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož vabi na odprtje gostujoče zgodovinske razstave ROGAŠKA SLATINA 1941-1945 kot obmejno mesto Tretjega rajha, ki bo v četrtek, 10. oktobra 2019, ob 12. uri v Salon umetnosti na Ptuju (Prešernova ulica 1).

Avtorji razstave dr. Peter Mikša, Daniel Siter in dr. Božo Repe s sodelavci iz Oddelka za zgodovino FF v Ljubljani, Geografskega inštituta Anton Melik ZRC SAZU, Pedagoške fakultete v Ljubljani in Inštituta za novejšo zgodovino v Ljubljani sistematično preučujejo nastanek in potek okupacijskih mejah ter življenje ob njih v drugi svetovni vojni, ki je eden najbolj kritičnih trenutkov slovenske zgodovine.

Evropa se danes nevarno približuje razmeram, kakršne so bile v tridesetih letih 20. stoletja in so pripeljale do največje in najbolj uničujoče vojne v zgodovini človeštva. Brez zgodovinskega spomina na vzroke in posledice tedanjih ravnanj, bomo v novo katastrofo zdrsnili, ne da bi se tega sploh zavedali.

Razstava bo na ogled do 10. novembra 2019.

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Titolo

Rogaška Slatina kot obmejno mesto Tretjega rajha

Data di evento

10. oktober 2019, ob 10. uri

Posizione

Salon umetnosti Ptuj

Categorie

Mostra

Data di pubblicazione

04.10.2019 09:40

Ultima modifica

04.10.2019 09:40

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam