Mappa  

Prekmuriana, Fajn je bilou, Stari mlini od Hodoša do Čikečke vasi

V četrtek, 7. februarja 2019, ob 12. uri vabi Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota ob slovenskem kulturnem prazniku na novinarsko konferenco ob izidu treh novih publikacij, Prekmuriane, Fajn je bilou in dvojezične Stari mlini od Hodoša do čikečke vasi / Régi malmok Hodostól Csekefáig.

Per saperne di più

Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota je v letu 2018 izdala tri publikacije, s katerimi predstavlja svojo knjižnično dejavnost kot splošna knjižnica (Prekmuriana), ki dejavnost opravlja tudi na obmejnem območju (Fajn je bilou) in narodnostno mešanem območju (Stari mlini od Hodoša do čikečke vasi / Régi malmok Hodostól Csekefáig). V prvi številki revije Prekmuriana za spodbujanje bralne kulture in zanimanja za (pisno) kulturno dediščino je izpostavljena literatura in kulturna zgodovina. V publikaciji Fajn je bilou spoznamo življenjske zgodbe Porabk in Porabcev, rojenih med leti 1932 in 1952, v dvojezični slovensko-madžarski publikaciji pa mline kot pomemben del tehnične dediščine, s čimer opominjamo tudi na knjižnične zaklade, v katerih je ta dediščina zapisana.

Vabljeni.

Fotogalleria

Posizione

Informazioni

Titolo

Prekmuriana, Fajn je bilou, Stari mlini od Hodoša do Čikečke vasi

Data di evento

12.00

Posizione

Zvezna ulica 10
9000 Murska Sobota

Data di pubblicazione

05.02.2019 11:22

Ultima modifica

05.02.2019 11:22

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam