Mappa  

Paviljon na Glavnem trgu 17 v Celju

Osrednja knjižnica Celje vabi v četrtek, 5. decembra 2019, ob 18. uri v Levstikovo dvorano na predavanje arhitekta Nandeja Korpnika o paviljonu na Glavnem trgu 17 v Celju.

Med obsežno sanacijo celjskega mestnega jedra v letih 2013 in 2014 so pred zgradbo na naslovu Glavni trg 17 odkrili bogate in dotlej neslutene ostanke dveh starorimskih vil in kleti srednjeveške mestne hiše. Kvaliteta najdbe je presenetila in zamajala nekatera do sedaj znana dejstva o antični Celei. Kmalu so strokovnjaki Zavoda in Pokrajinskega muzeja Celje spoznali, da gre za ostaline izjemnega pomena, ki jih je potrebno prezentirati in situ, torej na mestu najdbe samem. 

Per saperne di più

Projektu se je pridružil še avtor slavljenca, arhitekt Nande Korpnik. Ker so bile najdbe neposredno pod prejšnjo pohodno površino, so v ustvarjalno-konzervatorskem timu sprejeli odločitev, da jih bodo prezentirali v sklopu paviljona, ki je bil slovesno odprt jeseni pred tremi leti.

Edinstveni paviljon, ki predstavlja sinergijo znanj in ustvarjalnosti najboljših posameznikov s področja konzervatorstva in arhitekture v Celju, je letos prejel   prestižno nagrado European Heritage Award.

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Titolo

Paviljon na Glavnem trgu 17 v Celju

Data di evento

V četrtek, 5. decembra 2019, ob 18. uri.

Posizione

Muzejski trg 1 a Celje

Categorie

Conferenza

Data di pubblicazione

30.11.2019 05:50

Ultima modifica

30.11.2019 05:51

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam