Mappa  

Odprtje razstave Jezikoslovci na Dolenjskem

Razstava Jezikoslovci na Dolenjskem predstavlja gradivo, povezano z jezikoslovci, rojenimi ali delujočimi na Dolenjskem, ki ga hranimo v Domoznanskem oddelku in Posebnih zbirkah Boga Komelja v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto. Posebej so izpostavljeni Fran Serafin Metelko (1789–1860), Stanislav Škrabec (1844–1918) in Rajko Nahtigal (1877–1958). Poleg knjižničnega gradiva bo na ogled razstava o Stanislavu Škrabcu, ki so jo pripravili na Šolskem centru Nova Gorica.

 

Per saperne di più

Ob odprtju razstave v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto bo pogovor z Darjo Peperko Golob (Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto), Marinko Cerinšek (Osnovna šola Frana Metelka Škocjan), Vasilijo Rupnik (Šolski center Nova Gorica) in dr. Aleksandro Derganc (sourednica monografije o Rajku Nahtigalu) vodila Suzana Krvavica, profesorica slovenščine na Gimnaziji Novo mesto. Prireditev je del programa slovenskega slavističnega kongresa, ki bo 3. in 4. oktobra potekal v Novem mestu.

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Titolo

Odprtje razstave Jezikoslovci na Dolenjskem

Data di evento

Petek, 4. oktober 2019, ob 17. uri

Posizione

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, Prireditveni atrij

Categorie

Mostra

Data di pubblicazione

03.10.2019 06:47

Ultima modifica

03.10.2019 06:48

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam