skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Medobčinski muzej Kamnik vabi v sredo, 12. februarja 2020, ob 18. uri v rojstno hišo Rudolfa Maistra na Šutni 23 na predstavitev stripa Naš Maister. 

Z avtorjema, dr. Mihaelom Glavanom in Damijanom Stepančičem, se bo pogovarjala Alenka Juvan. 

Per saperne di più

Na slovensko literarno prizorišče je spet precej pogumno zakorakal strip, ki želi tudi resnejše teme, preteklost in znamenite osebnosti predstaviti bolj v risbi in malo manj v besedi. Tako so svoj strip že dobili Ivan Cankar pa Ivan Rob in slavni Maistrov borec na Koroškem Franjo Malgaj; izšli so tudi Slovenski klasiki v stripu. In zdaj je na vrsti najslavnejši slovenski general, ki je kot bogata renesančna osebnost z mnogo talenti prav gotovo mamljiv lik za upodobitev in predstavitev na stripovskih straneh. Strip Naš Maister, ki je nenavaden tudi zaradi svojega videza, s trdimi platnicami kot knjiga, je pred kratkim izdala založba MIŠ. O njem je zapisala: »Razgiban, napet in zgodovinsko verodostojen strip o narodnem junaku Rudolfu Maistru se ponuja v branje mladim in odraslim.« Kako je nastajal, pa nam bosta razložila avtorja: pisec besedila dr. Mihael Glavan, in tisti, ki ga je narisal, ilustrator Damijan Stepančič.

Vabljeni.

Vir: https://www.facebook.com/events/792109354625791/

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Titolo

Naš Maister

Data di evento

Sreda, 12. februarja 2020, ob 18. uri

Posizione

Rojstna hiša Rudolfa Maistra, Šutna 23, 1241 Kamnik

Categorie

Conferenza

Data di pubblicazione

11.02.2020 18:11

Ultima modifica

11.02.2020 18:12

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam