skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Narečna poezija - izvir, ki je začel teči pred stoletji

V četrtek, 10. septembra 2020, ob 18. uri Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota vabi na domoznanski večer, na katerem bo tekla beseda o narečni poeziji, ki ima svoje zametke že stoletja nazaj.

Per saperne di più

Bogastvo jezikovno-literarnega in kulturnega izročila še posebej doživeto in pristno zveni v narečni poeziji. V prekmurščini je ta izvir začel teči že pred stoletji in še danes teče in teče. Komu pa je namenjena narečna poezija, kako doživljamo njen zven, s kakšnimi občutki jo beremo in zakaj v njej pišemo, pesnimo? O tem se bomo pogovarjali s pesnikom Tinetom Mlinaričem, avtorjem sedmih pesniški zbirk, od katerih sta dve v prekmurščini (Vrètine dnìk, 2014; Srečekovači, 2019), in Petrom Kuharjem v vlogi kritičnega bralca.Pogovor bo moderirala dr. Klaudija Sedar.

Dogodek bo pripravljen s skladu s predpisanimi varnostnimi ukrepi NIJZ. Potrebna je predhodna prijava na tel. (02)530 81 10 ali na e-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Titolo

Narečna poezija - izvir, ki je začel teči pred stoletji

Data di evento

18.00

Posizione

Zvezna ulica 10
9000 Murska Sobota

Data di pubblicazione

08.09.2020 12:49

Ultima modifica

08.09.2020 12:49

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam