skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Katja Bogataj: Ujeti v globalnem svetu

Medobčinski muzej Kamnik vabi v sredo, 30. septembra 2020, ob 18. uri v Galerijo Miha Maleš na odprtje fotografske razstave Katje Bogataj Ujeti v globalnem svetu

Katja Bogataj je leta 2015 zaključila študij kiparstva z intermedijsko instalacijo pri profesorju Alenu Ožboltu na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Trenutno opravlja podiplomski študij iz kiparstva na Akademiji lepih umetnosti v Lizboni na Portugalskem. Sicer živi in dela v Žireh.

Katja Bogataj je kiparka, ki se v svojem delu loteva družbeno angažiranih vsebin. To počne z natančnostjo pri realizaciji, umetniško senzibilnostjo in zavzetostjo. Nabor njenih izraznih pristopov je raznolik, kakor tudi tehnike, ki jih uporablja pri delu. Poleg klasičnega kiparstva, kjer se loteva oblikovanja kovinskih skulptur z varjenjem, se ukvarja tudi s fotografijo, videoinstalacijami, intermedijskimi postavitvami, kostumografijo in plesom.

Razstava Ujeti v globalnem svetu  je serija dvaindvajsetih fotografij, ki prikazujejo moško in žensko energijo oziroma ženski in moški način bojevanja v globalnem svetu in hkrati ponazarjajo notranji svet in notranji konflikt obeh polov, moške in ženske energije.

Vir: https://www.muzej-kamnik-on.net/dogodki/katja-bogataj-ujet-v-globalnem-sistemu-ona-on/

Fotogalleria

Informazioni

Titolo

Katja Bogataj: Ujeti v globalnem svetu

Data di evento

V sredo, 30. septembra 2020, ob 18. uri.

Categorie

Mostra

Data di pubblicazione

28.09.2020 06:41

Ultima modifica

28.09.2020 06:43

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam