skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Janez Mežan - nove pridobitve ptujskega muzeja

Pokrajinski muzej Ptuj - Ormož vabi na ogled razstave Janez Mežan (1897-1972) / nove pridobitve ptujskega muzeja. 

Na razstavi, ki bo na ogled od 25. 9.–1. 11. 2020 v Salonu umetnosti na Ptuju, si bo mogoče ogledati osem akvarelov in risb slovenskega umetnika Janeza Mežana, ki je živel in ustvarjal na Ptuju. Muzeju sta jih podarila gospa Mira Žuraj in gospod Boris Černe. Prireditve ob odprtju razstave ne bo.

O umetniku:
JANEZ MEŽAN (1897 Spodnji Brnik pri Cerkljah – 1972 Ptuj)

Po končanem študiju na Akademiji za umetnost in umetno obrt v Zagrebu, kjer se je pridružil skupini umetnikov, imenovanih Četrta generacija, je živel in poučeval v Mariboru, kjer je bil pobudnik in član umetniškega kluba Brazda. Po drugi svetovni vojni se je naselil na Ptuju, kjer je poučeval risanje na ptujski gimnaziji do upokojitve. Mežan je bil ustvarjalen in tehnično razgiban slikar, zanimala sta ga matematika in aeronavtika. Ustvarjal je v vseh slikarskih tehnikah, tudi fresko, največjo subtilno dognanost, izpovedno moč in mojstrstvo pa je dosegel v akvarelu, kateremu se je v poznejših letih povsem posvetil.

Fotogalleria

Informazioni

Titolo

Janez Mežan - nove pridobitve ptujskega muzeja

Data di evento

25. 9.-1.11. 2020

Categorie

Mostra

Data di pubblicazione

21.09.2020 09:52

Ultima modifica

21.09.2020 10:46

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam