Mappa  

Iz zakladnice ptujske knjižnice

Knjižnica Ivana Potrča Ptuj vabi na otvoritev stalne razstave in predstavitev monografije Iz zakladnice ptujske knjižnice. Prireditev bo v četrtek, 21. novembra 2019, ob 19. uri v tretjem nadstropju knjižnice. 

Z razstavo in monografijo Iz zakladnice ptujske knjižnice, s katero se pridružujemo praznovanju dneva splošnih knjižnic in 1950. obletnice prve pisne omembe Ptuja, želimo javnost opozoriti na kulturno bogastvo tukajšnjega prostora in na izjemen pomen knjižnic kot varuhinj pisne kulturne dediščine. Izmed mnogih starih tiskov, katerih skrbnik je ptujska knjižnica, smo izbrali nekaj dragocenosti, ki jih predstavljamo v sliki in besedi: od inkunabul iz druge polovice 15. stoletja do raritetnih tiskov, nastalih v evropskih tiskarnah v času od začetka 16. do druge polovice 19. stoletja. Med njimi so tudi dela, ki so rezultat ustvarjalnih moči slovenskega naroda ter knjižna zapuščina domoznanskega značaja.

Razstavo in monografijo bo predstavila avtorica Melita Zmazek.

V glasbenem programu bodo nastopili učenci Glasbene šole Karol Pahor Ptuj.
Razstavo bo odprla Nuška Gajšek, županja Mestne občine Ptuj.

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Titolo

Iz zakladnice ptujske knjižnice

Data di evento

21. november 2019, ob 19. uri

Posizione

Knjižnica Ivana Potrča Ptuj

Categorie

Mostra

Data di pubblicazione

13.11.2019 07:55

Ultima modifica

13.11.2019 08:00

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam