Mappa  

Ekslibrisi in male grafike: razstava del Arpada Šalamona

Vse ljubitelje umetnosti ekslibrisov in male grafike vabimo na odprtje razstave Arpada Šalamona v sredo, 9. 1. 2019, ob 17.00 v preddverju MKL - Slovanske in bežigrajske knjižnice na Einspielerjevi 1. Razstava je na ogled od 3. do 31. januarja 2019. 

Arpad Šalamon (1930) je likovni pedagog, grafik, slikar in modelar. Velik del svojega umetniškega ustvarjanja je posvetil mali grafiki in ekslibrisu ter se uvrstil med svetovno uveljavljene umetnike tega žanra. 

Arpada Šalamona dandanes poznamo predvsem kot odličnega grafika, ustvarja pa tudi v olju in akvarelu. Samostojno je razstavljal na več kot dvesto razstavah doma in v tujini. Izredno je ponosen na svoja pedagoška leta. Je avtor številnih strokovnih člankov, knjig o modelarstvu, za svoje delo pa je prejel že več domačih in tujih nagrad.

V Slovenskih Konjicah, kjer prebiva z družino, je še vedno zelo aktiven v likovnih društvih in humanitarnih društvih, z ženo pa redno ustvarjata in tudi obiskujeta razne likovne kolonije.

 

Per saperne di piùFotogalleria

Posizione

Informazioni

Titolo

Ekslibrisi in male grafike: razstava del Arpada Šalamona

Data di evento

9. 01. 2019 ob 17.00

Posizione

Einspielerjeva ulica 1
1000 Ljubljana

Categorie

Mostra

Data di pubblicazione

08.01.2019 12:21

Ultima modifica

10.01.2019 12:07

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam