skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Dan Valvasorjeve knjižnice Krško 2019

V petek, 24. maja 2019, prireja Valvasorjeva knjižnica Krško v mestnem parku vsakoletno popoldansko druženje ob igrah, pravljicah in ustvarjalnicah za vse generacije, poznano tudi kot Dan Valvasorjeve knjižnice Krško. Glavna nit tokratnega dogajanja bodo domoznanska in kulturna dediščina ter čebelarstvo.

Per saperne di più

Slovesnemu začetku ob 16. uri bo sledilo druženje za vse generacije ob ustvarjalnicah in družabnih igrah.

Pravljično tkanje bo predstavljalo uvod v igranje domoznanskega spomina Kdo je kdo in kaj je kaj ter igralnemu popotovanju po kulturni dediščini Krškega v igri Včasih in danes igraje z roko v roki. Za čebelarske vsebine bodo poskrbeli mladi čebelarji iz OŠ Jurija Dalmatina Krško ter člani Čebelarskega društva Krško v delavnici Čebelica, moja prijateljica ter akademski slikar Rajko Čuber, ki bo vodil delavnico Rišem panjske končnice. Društvo Šola zdravja, Krško – desno breg bo poskrbela za Tisoč gibov za zdravje, potekala bo tudi poslikava obraza.

Odprta bodo vrata baročne kapucinske knjižnice in posebne zbirke Speedway v Sloveniji. Ob 17. uri se bo zbranim v parku pridružila dobrotnica mesta Krško Josipina Hočevar, s katero se bodo lahko otroci fotografirali (delavnica bo izvedena v sodelovanju z JSKD, OI Krško).

Ob 18.30. uri bo za razigran zaključek poskrbela klovnesa Ifigenija Sfrčkljana.

Prireditev bo v sproščenem slogu povezovala Eva Škofič Maurer.

Zbrane bosta nagovorila direktorica Valvasorjeve knjižnice Krško Urška Lobnikar Paunović  ter predstavnik Občine Krško, saj bo prireditev potekala v okviru praznika Občine Krško.

Ob Dnevu Valvasorjeve knjižnice Krško bo knjižnica med 16. in 19. uro (v času prireditev) omogočila brezplačen vpis novim članom, gradivo pa si bo moč izposoditi do 19. ure.

V primeru slabega vremena se bodo dejavnosti in aktivnosti odvijale v osrednji enoti knjižnice ter v Dvorani v parku.

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Titolo

Dan Valvasorjeve knjižnice Krško 2019

Data di evento

24. maj 2019

Posizione

Mestni park pred Valvasorjevo knjižnico Krško

Data di pubblicazione

23.05.2019 04:40

Ultima modifica

23.05.2019 04:40

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam