skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Dan Valvasorjeve knjižnice Krško 2018

V petek, 25. maja 2018, prireja Valvasorjeva knjižnica Krško v mestnem parku vsakoletno popoldansko druženje ob igrah, pravljicah in ustvarjalnicah za vse generacije, poznano tudi kot Dan Valvasorjeve knjižnice Krško. Glavna nit tokratnega dogajanja bosta domoznanska in kulturna dediščina, saj bodo oživele podobe domačega okolja, s katerimi bo knjižnica opozorila na praznovanje Evropskega leta kulturne dediščine.

Per saperne di più

Pravljično tkanje se bo pričelo ob 16. uri, sledilo bo pestro in igrivo popoldne skozi igro domoznanski spomin Kdo je kdo in kaj je kaj ter spoznavanje lokalnih znamenitosti v igri Včasih in danes igraje z roko v roki, v mozaični delavnici (v sodelovanju s KD, enota Mestni muzej Krško) se bodo izrisovale igrive podobe iz antičnih časov, pod mentorstvom akademskega slikarja Rajka Čubra pa podobe krškega starega mestnega jedra.

Od 16.30. ure bodo odprta vrata baročne kapucinske knjižnice in posebne zbirke Speedway v Sloveniji, poskrbljeno bo za strokovno vodstvo po obeh zbirkah, skozi film o restavriranju in z ogledom originalne Dalmatinove Biblije pa se boste lahko seznanili z zgodbo enega najpomembnejših knjižnih spomenikov v slovenskem jeziku. Otroke bo v parku obiskal avtor prvega celovitega prevoda Biblije v slovenski jezik Jurij Dalmatin (sodelovanje z JSKD, OI Krško), s katerim se bodo lahko po 17. uri tudi fotografirali.

Ob 18.30. uri bo lutkovna skupina Bukvica po večletnem premoru obudila in ponovno zaigrala lutkovno predstavo Modro pišče.

Prireditev bo v nagajivem in sproščenem slogu povezoval Rok Bohinc.

Zbrane bo nagovoril predstavnik Občine Krško, saj bo prireditev potekala v okviru praznika Občine Krško.

Ob Dnevu Valvasorjeve knjižnice Krško bo knjižnica omogočila brezplačen vpis novim članom, gradivo pa si bo v osrednji knjižnici moč izposoditi do 19. ure.

V primeru slabega vremena se bodo dejavnosti in aktivnosti odvijale v osrednji enoti knjižnice. 

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Titolo

Dan Valvasorjeve knjižnice Krško 2018

Data di evento

25. maj 2018

Posizione

Mestni park pred Valvasorjevo knjižnico Krško

Data di pubblicazione

22.05.2018 11:35

Ultima modifica

22.05.2018 11:35

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam