skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

ANTON PERKO, slovenski slikar v službah cesarskega dvora

Pokrajinski muzej Celje vabi v četrtek, 1. oktobra 2020, ob 18. uri v Staro grofijo na Muzejskem trgu na odprtje nove občasne razstave posvečene skoraj pozabljenemu, na Vranskem rojenemu Antonu Perku.
 
Anton Perko (roj.1833, Podgrad na Vranskem – u.1905, Dubrovnik), je imel burno in uspešno kariero (slikal je bitko pri Visu l. 1866, bil je, upravitelj Hradčanov, tajnik kronske princese Štefanje in Rudolfa, in nosil naziv »komorni mornariški slikar«). Z razstavo želimo iz pozabe obuditi to zgodovinsko osebnost, ki je v 19. stol. opravljala pomembne funkcije za člane vladajoče Habsburške dinastije in je s svojim delom pustila v zgodovini vidno sled.
 
 
Avtorica razstave je Gabrijela Kovačič, kustosinja v Pokrajinskem muzeju Celje.
Per saperne di più
Anton Perko (roj. 1833, Podgrad na Vranskem – u. 1905, Dubrovnik), je imel burno in uspešno kariero (slikal je bitko pri Visu l. 1866, bil je, upravitelj Hradčanov, tajnik kronske princese Štefanje in Rudolfa, in nosil naziv »komorni mornariški slikar«). Z razstavo želimo iz pozabe obuditi to zgodovinsko osebnost, ki je v 19. stol. opravljala pomembne funkcije za člane vladajoče Habsburške dinastije in je s svojim delom pustila v zgodovini vidno sled.
 
 
Avtorica razstave je Gabrijela Kovačič, kustosinja v Pokrajinskem muzeju Celje.

Vir:https://www.facebook.com/events/641201730159781/

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Titolo

ANTON PERKO, slovenski slikar v službah cesarskega dvora

Data di evento

Četrtek, 1. oktobra 2020, ob 18. uri

Posizione

Stara grofija, Muzejski trg 1, Celje

Categorie

Mostra

Data di pubblicazione

28.09.2020 07:08

Ultima modifica

30.09.2020 03:37

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam