skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Originalna kolorirana risba Celja, nastala okoli leta 1859. Podpisal jo je Heinrich Lauterbach, o katerem osebni podatki še vedno niso znani. Risba je služila kot predloga za tiskanje grafik. Na upodobitvi gledamo mesto z vzhoda, z vzpetine, kjer je Kalvarija. Ob desnem robu sta kapelici z Golgoto, na sredini je v ospredju pot s sprehajalci, ob levem robu pa se razteza gozd, kjer so na travniku posamezne skupine sprehajalcev. Med zgradbami v mestu izstopa na levi cerkev sv. Danijela in na sredini v ozadju Knežji dvorec. Podatki: Heinrich Lauterbach, ...

Per saperne di più

Originalna kolorirana risba Celja, nastala okoli leta 1859. Podpisal jo je Heinrich Lauterbach, o katerem osebni podatki še vedno niso znani. Risba je služila kot predloga za tiskanje grafik. Na upodobitvi gledamo mesto z vzhoda, z vzpetine, kjer je Kalvarija. Ob desnem robu sta kapelici z Golgoto, na sredini je v ospredju pot s sprehajalci, ob levem robu pa se razteza gozd, kjer so na travniku posamezne skupine sprehajalcev. Med zgradbami v mestu izstopa na levi cerkev sv. Danijela in na sredini v ozadju Knežji dvorec.

Podatki:

  • Heinrich Lauterbach, Celje, ok. 1859, kolorirana risba s svinčnikom, na hrbtni strani podpis: H. Lauterbach, PMC, G/VI-40 (Pokrajinski muzej Celje).

Foto

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Status dei diritti d’autore

public domain

Diritti d’autore

Avtorske pravice so potekle.

Autori

Lauterbach, Heinrich

Periodo

ok. 1859

Password

VEDUTE

Relazione

É parte slikovnega gradiva Pokrajinskega muzeja Celje

Collezioni digitali che contengono questo elemento multimediale

Opis vedut
Vedute, zvesti posnetki naših krajev v 19. stoletju

Data di digitalizzazione

29.01.2019 13:25

Data di pubblicazione

29.01.2019 17:07

Ultima modifica

17.01.2020 12:13

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam