skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Ob koncu stoletja je nastala veduta Celja, ki jo je slikar Victor Galimberty na hrbtni strani podpisal in datiral s Cilli, dem 8. October 1898. Akvarel prikazuje pogled na Breg in Kapucinski samostan, do katerega čez Savinjo vodi most, ki ga danes ni več. Z levega brega reke vidimo vrsto hiš na drugi strani struge, nad njimi je ob desnem robu delno naslikan samostan. V ozadju na levi se na gozdnati vzpetini dvigajo ruševine Starega gradu, nad katerim se bohoti svetlo modro nebo. Podatki: Victor Galimberty, Celje, 1898, akvarel, na hrbtni s ...

Per saperne di più

Ob koncu stoletja je nastala veduta Celja, ki jo je slikar Victor Galimberty na hrbtni strani podpisal in datiral s Cilli, dem 8. October 1898. Akvarel prikazuje pogled na Breg in Kapucinski samostan, do katerega čez Savinjo vodi most, ki ga danes ni več. Z levega brega reke vidimo vrsto hiš na drugi strani struge, nad njimi je ob desnem robu delno naslikan samostan. V ozadju na levi se na gozdnati vzpetini dvigajo ruševine Starega gradu, nad katerim se bohoti svetlo modro nebo.

Podatki:

  • Victor Galimberty, Celje, 1898, akvarel, na hrbtni strani podpis: Victor Galimberty 8. 10. 1898, PMC, G/VI-64. (Pokrajinski muzej Celje).

Foto

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Status dei diritti d’autore

public domain

Diritti d’autore

Avtorske pravice so potekle.

Autori

Galimberty, Victor

Periodo

1898

Password

VEDUTE

Relazione

É parte slikovnega gradiva Pokrajinskega muzeja Celje

Collezioni digitali che contengono questo elemento multimediale

Opis vedut
Vedute, zvesti posnetki naših krajev v 19. stoletju

Data di digitalizzazione

29.01.2019 13:33

Data di pubblicazione

29.01.2019 17:07

Ultima modifica

17.01.2020 12:12

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam