skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Zoran Krejić - Po poti otrok Kozare

Vsebino predstavlja zgodba Po poti otrok Kozare, ki jo je napisal Zoran Krejić in je objavljena v knjižici Kako so se na Jesenice včasih priseljevali.

Per saperne di più

To je pričevanje Zorana Krejića, ki ga je življenjska pot pripeljala iz Romanovcev na območju Podkozare pri Bosanski Gradiški na Jesenice. Po drugi svetovni vojni je v skupini osirotelih fantov leta 1948 prišel v internat Metalurške industrijske šole na Jesenicah. Tukaj se je izučil za valjavca in se zaposlil v hladni valjarni na Jesenicah. Ob delu je šolanje nadaljeval na srednji tehnični šoli in potem dokončal še študij ter postal varnostni inženir. Do upokojitve leta 1990 je opravljal delo vodje službe za varstvo pri delu. Na Jesenicah si je ustvaril družino in zgradil hišo na Hrušici. Dokument vsebuje tudi fotografijo avtorja s sošolci na Straži okoli leta 1953 in 1965,  Zorana Krejića v Železarni Jesenice in kot političnega komisarja teritorialne obrambe leta 1972.

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Autore della collezione digitale

Zoran Krejić

Password

Jesenice, priseljevanje, LOKALNE SKUPNOSTI, kulturna dediščina, krajevna zgodovina, ETNOLOGIJA

Data di pubblicazione

27.12.2018 20:02

Ultima modifica

07.12.2018 18:22

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam