skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Zbirka velikega in malega vrtnega orodja

Pri oskrbi gred in trate potrebujemo orodje, s katerim grede prelopatamo, razrahljamo, poravnamo, okopljemo ter odstranimo plevel. Orodje potrebujemo pri setvi, saditvi in presajanju rastlin. S pomočjo orodij negujemo trato in uredimo robove med gredami in trato. Per saperne di più
V zbirki orodja je najmodernejše orodje tistega časa, ki ga je bilo mogoče kupiti tudi poWolfovem katalogu orodja. Na nekaterih kosih so pred nekaj leti opravili restavratorska dela (peskanje in barvanje), zato so videti kot novi. Z natančnim opazovanjem lahko na nekaterih ročajih orodij opazite inicialki AK (Alojz Kojc) ali W (Woschnagg – šoštanjska družina, pri kateri je Alojz Kojc opravljal vrtnarska dela).

Bistvenih sprememb večina orodij do današnjih dni ni doživela. Marsikatera trgovina dandanes niti ne ponuja toliko raznovrstnih kosov.

Veliko vrtno orodje se uporablja tako, da vrtnar delo opravlja stoje. Z njim lahko lopata in rahlja grede, nalagazemljo in jo prenaša, izkopava sadike, odrasle rastline in pridelke, grabi, oblikuje in čisti robove gred in trate, odstranjuje plevel in podobno. Z velikim vrtnim orodjem se urejajo večje zelene površine, pripravljajo prazne grede za sajenje v spomladanskem času in izvajajo bolj groba vrtnarska dela.

Uporaba malega vrtnega orodja je primerna pri manjših, bolj natančnih vrtnih opravilih. Z njim lahko opravljamo vsa tista dela, ki bi jih z velikim vrtnim orodjem.Malo vrtno orodje je primerneje uporabiti v času vegetacije, saj je potrebno opravljati delo med rastlinami, ki se lahko poškodujejo.

Ponudniki orodja so za svoje blagovne znamke orodja že v času med obema svetovnima vojnama uporabljali značilno razpoznavno barvo. Izkazalo se je, da je v travi težko opaziti zeleno orodje ali na golih gredah rjavo barvo, zato je primerneje uporabljati rdečo, ki jo hitreje opazimo.


Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam