Mappa  

Zakonca Josef Potočnik in Maria Kokoschinegg

Josef Potočnik in Maria Kokoschinegg sta se poročila 6. marca 1875 v Slovenski Bistrici. Konec tega leta (19. decembra) se jima je rodila Franziska. Krščena je bila 14. januarja 1876 v Vodnja-nu (Dignano) pri Pulju, kjer je v vojaški bolnišnici služboval Josef Potočnik. Leto zatem se je rodil sin Adolf, leta 1885 Gustav in leta 1892 še Herman. Per saperne di più
Franziska se je 6. avgusta 1900 v Mariboru poročila z dr. Antonom Valenticigom, zdravnikom c. kr. linijske ladje, stanujočim v Pulju. Ob smrti Marie sta že stanovala v vili Styria v Krčevini, med vojnama pa v Gregorčičevi ulici 12, kjer je imel dr. Valenticig tudi zobozdravstveno ambulanto. Njuna hčerka Maria je umrla leta 2001 na Dunaju v visoki starosti 97 let. Po pripovedovanju informatorke je v dvajsetih letih večkrat obiskala strica Hermana.
Hermanov brat Adolf se je rodil leta 1876. Do zatona monarhije je bil kapetan korvete. Po upokojitvi je bil naprej predavatelj na vojaških tehniških strokovnih tečajih, leta 1923 pa je že imel prijavljeno nepremičninsko in hipotekarno agencijo Realia. V materini smrtovnici je že bil naveden naslov Adolfovega bivanja v Neutorgasse 1 v prvem dunajskem okrožju. Na tem naslovu je Herman zadnja leta pred smrtjo tudi prebival. Leta 1937 se je Adolf poročil z Ilse Jasper in se preselil v tretje dunajsko okrožje v Jacquingasse 55, ki je bilo v neposredni bližini bivališča nečakinje Marie. Adolf je imel nepremičninsko agencijo v adresarju nazadnje prijavljeno leta 1940. Ilse je po Adolfovi smrti leta 1946 do sredine šestdesetih skrbela za Hermanov grob. Konec leta 1969 je v korespondenci z dr. Mundo posredovala nekaj Hermanovih življenjepisnih podatkov.
Drugi Hermanov brat Gustav, rojen leta 1885 prav tako v Pulju, je kot gojenec c. kr. pomorske akademije na Reki umrl v dvajsetem letu starosti. Razen Franziske ni nihče od otrok Josefa in Marie Potočnik, imel potomcev.

Fotogalleria

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam