skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  
Navada, da si ob božičnih in novoletnih praznikih zaželimo srečo, je že zelo stara. V 19.stoletju se je uveljavila navada pošiljanja voščilnic v prazničnem času, kjer so ljudje tistim, ki jih niso videli voščili lepe praznike, srečo, zdravje, uspeh in veselje. Per saperne di più
Pogosto so bili na teh voščilnicah vsi tisti znanilci sreče, v katere so ljudje verjeli. Najpogostejši so bili lepi, okrogli prašički roza barve (pujsek rije po blatu naprej; to pomeni, da bo novo leto še boljše). Precej pogoste so bile štiriperesne deteljice (uh, toliko sreče, da je komaj preneseš) in dimnikarji (hitro, hitro se prijeti za gumb; sreča je zagotovljena, če šteješ do deset). Danes so motivi na voščilnicah velikokrat kar reprodukcije znanih umetniških del ali vsaj izredno kvalitetni izdelki. Včasih so bile pogostejše razglednice, danes prevladujejo voščilnice iz kvalitetnega papirja v lepih kuvertah. Še vedno pa so najlepše tiste, ki jih naredimo sami.

Fotogalleria

Informazioni

Pubblicato da

Knjižnica Domžale

Password

UNIKATNO OBLIKOVANJE, VOŠČILA, VOŠČILNICE

Data di pubblicazione

07.11.2012 12:59

Ultima modifica

10.11.2012 09:16

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam