skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Vaški vrt v Smledniku

Ideja o ureditvi vaškega vrta je v društvu vzniknila spomladi 2016: Društvo Slovenski center za ustno zgodovino je želelo nekako nadaljevati tradicijo flančnikov izpred leta 1953. To tradicijo nadaljuje prireditev z naslovom Flancanje, ki jo društvo prireja že od leta 2004, toda to je dogodek enkrat na leto, Vaški vrt pa nas lahko vsak dan opominja na vrednote, kot so veselje, zdravje, povezanost z naravo, sodelovanje in ki pomagajo skupnosti do boljšega življenja in trdnejše medsebojne povezanosti.

Per saperne di più

Projekt so poleg župnije Smlednik, ki je odstopila zemljišče, podprli tudi KS Smlednik, KUD Smlednik, TD Smlednik, vsi vzgojno-izobraževalni zavodi v KS Smlednik in seveda Občina Medvode. Pri urejanju zemljišča je sodelovalo tudi zelo veliko posameznikov, ki so skupaj opravili približno šeststo ur fizičnega dela, približno 250 ur dela je bilo treba za organizacijo, tudi več kot dvesto rastlin, ki so jih zasadili, je bilo podarjenih.

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Pubblicato da

Knjižnica Medvode

Autore della collezione digitale

Urška Sešek

Password

Smlednik, Medvode, VRTNA ARHITEKTURA, VRTNARSTVO, VRTOVI

Data di pubblicazione

05.10.2020 11:58

Ultima modifica

29.09.2020 12:31

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam