skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  
Vsako leto ob začetku šolskega leta izdamo zloženko s predstavitvijo izobraževalnih programov, vse informacije so na voljo tudi na spletni strani knjižnice, občasno pa se predstavimo tudi v različnih medijih. Članstvo se konstantno zvišuje. Precej novih članov pride tudi zaradi osebnih povabil tistih, ki so že vključeni in so z naborom izobraževalnih vsebin in delom U3O zadovoljni. Nekaj jih je tako z nami že od vsega začetka, torej več kot dvajset let. Per saperne di più
Septembra poteka vpis, v oktobru pa začnemo z rednim izvajanjem dejavnosti. Večina krožkov poteka enkrat tedensko po dve šolski uri. Programe izvajamo v glavnem z zunanjimi sodelavci;  plačilo mentorskih ur je strošek udeležencev, razen v primeru, da so mentorji prostovoljci. Širši javnosti se predstavljamo predvsem z različnimi prikazi dejavnosti. V knjižničnih prostorih bienalno pripravljamo likovne razstave, vsakih nekaj let se predstavijo članice ročnih del, skoraj vsako leto pripravimo razstavo mandal, itd.

Ob praznovanju 20. obletnice delovanja smo 11. aprila 2014 na ploščadi pred knjižnico pripravili slavnostno akademijo in postavili pregledno razstavo s predstavitvijo vseh izobraževalnih programov, izdali pa smo tudi jubilejno publikacijo z naslovom Drugih 10 let U3O.   

Za  študijsko leto 2015/2016 smo razpisali 38 različnih izobraževalnih programov, ki jih predstavljamo v programski zloženki in naši spletni strani.

Univerza je vključena v dnevni ritem knjižnice. Dejavnosti namenjamo kar precej časa in energije, zato smo toliko bolj veseli zadovoljstva naših uporabnikov. Tudi z zunanjimi sodelavci kot mentorji krožkov in predavatelji  smo do sedaj imeli srečno roko, saj so poleg ustrezne strokovnosti in kvalitetnega dela pokazali tudi pozitiven odnos do starejših in starosti. Tisti, ki delamo za Univerzo, imamo v zavesti, da je dejavnost pomembna in dobrodošla oblika neformalnega izobraževanja in druženja ljudi v tretjem življenjskem obdobju.

Fotogalleria

Informazioni

Categorie

societa

Password

IZOBRAŽEVANJE, UPOKOJENCI

Data di pubblicazione

09.12.2015 13:56

Ultima modifica

15.12.2015 10:37

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam