skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Tekmovanja in koncerti

Laška godba je z leti pridobivala na kakovosti. Če so na začetku igrali le na povorkah, so se kaj kmalu pojavile želje in potrebe po dokazovanju. Kar 80 let je imela godba za sabo, ko se je udeležila prvega tekmovanja v Celju in že takrat so godbeniki dokazali, da so najboljši, saj so zasedli prvo mesto. Per saperne di più
* 1955. leta je godbo vodil Alojz Covnik, ki je Laščane popeljal do tretjega mesta na Tekmovanju rudarskih godb v Velenju.
* Leta 1997, ko je bila godba že precej utečena, so bili godbeniki že dovolj samozavestni, da so se prijavili na tekmovanje slovenskih godb v tretji težavnostni stopnji. Pod vodstvom Ivana Medveda so v Sežani dokazali, da so sposobni še za kaj več, saj so prejeli zlato plaketo.
* Že naslednje leto (1998) so se prijavili na tekmovanje slovenskih godb v drugi težavnostni stopnji. V Krškem so prejeli srebrno plaketo.
* Leta 2003 so se prebili v prvo težavnostno kategorijo. Na tekmovanju godb v drugi težavnostni stopnji so prejeli zlato plaketo s posebno pohvalo.
* Leta 2008 je Laška pihalna godba napredovala že v koncertno težavnostno stopnjo in na tekmovanju slovenskih godb zopet prejela zlato plaketo s posebno pohvalo.
*  Ob 150-letnici Laške pihalne godbe, pa je le-ta v Laškem organizirala tekmovanje slovenskih godb v koncertni težavnostni stopnji in prejela srebrno plaketo ter številne pohvale na račun organizacije in izvedbe samega tekmovanja.

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

musica, danza

Password

godbe na pihala, gostovanja, gostovanja v tujini, KONCERTI

Data di pubblicazione

03.09.2014 09:41

Ultima modifica

03.09.2014 09:41

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam