skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Pionir sonaravnega gozdarjenja v Dravski dolini

Franjo Pahernik je že v otroštvu je vzljubil pohorske gozdove, zato se je po opravljeni maturi vpisal na študij gozdarstva na Dunaju. Že med študijem mu je umrl oče. Po končanem pripravništvu na Češkem konec leta 1906 se je vrnil domov, pomagal materi in prevzel vodenje posestva ter gospodarjenje z gozdovi na Pohorju. Podedovano gozdno posest je še razširil z dokupi, s čimer je dosegel celovit gozdni kompleks (550 ha gozdov) na območju Hudega Kota, Orlice in Vuhreda.

Per saperne di più

Svoje poglede na gozd je na podlagi pridobljene izobrazbe še poglobil in svoje strokovno delo usmeril v uveljavljanje novih metod gospodarjenja z gozdovi. Zavzemal se je za ravnovesje med ekonomskimi cilji in zahtevami naravnega razvoja gozda in dajal prednost naravnemu razvoju. To je bila epohalna misel za čas, ki je bil usmerjen zgolj v ekonomsko izkoriščanje gozda. S tem je postavil temelje sonaravnemu gozdarjenju in kasneje postal prepoznan za pionirja sonaravnega gozdarjenja v Dravski dolini.

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Autore della collezione digitale

Alenka Verdinek

Password

RODBINE, SONARAVNO GOZDARSTVO, GOZDARSTVO

Data di pubblicazione

26.05.2016 11:03

Ultima modifica

26.05.2016 11:07

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam