skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Dokumentarni film Gozdna dediščina Franja Pahernika

Pahernikovo zgodbo je prepoznala tudi RTV Slovenija, ki je v letu 2014 posnela dokumentarni film z naslovom Gozdna dediščina Franja Pahernika. V Muzeju Radlje ob Dravi so ga premierno predvajali marca 2015, na Televiziji Slovenija 1 pa je bila premiera septembra 2015.

Per saperne di più

Ekipa RTV Slovenija je v petdeset minutnem dokumentarnem filmu skušala zaobjeti veličino inženirja Franja Pahernika, pionirja sonaravnega gozdarjenja, zavednega Slovenca, velikega dobrotnika, kulturnika in politika iz prve polovice 20. stoletja, človeka, ki je z drugimi člani  mogočne Pahernikove rodbine iz Vuhreda razvijal, ohranjal in se boril za uresničitev svoje vizije: zapustiti svoje gozdove zanamcev v vsej svoji lepoti, veličini, pestrosti  in skrivnostnosti.

Bogato življenjsko zgodbo inženirja Franja Pahernika so pomagali odstirati člani Pahernikove ustanove, zgodovinarka, štipendistka Pahernikove ustanove, kipar, gozdarji Zavoda za gozdove Slovenije, nekdanja Pahernikova gospodinja in številni domačini iz Vuhreda in okolice.

Naslov dokumentarnega filma: Gozdna dediščina Franja Pahernika

Izobraževalni program Televizije Slovenija

Scenaristka in voditeljica: Neva Novljan

Režiser: Boštjan Mašera

Direktor fotografije in snemalec: Andrej Lupinc

Montažer: Goran Babič

Zvokovna obdelava: Marjan Drobnič

Oblikovalec glasbe: Blaž Šivic

Urednica programa: Aleša Valič

Leto: 2015

Fotogalleria

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam