skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Športne dejavnosti v Beltincih v 20. stoletju

V sklopu Evropskega tedna športa smo raziskovali in spoznavali zgodovino športne dejavnosti v Beltincih, ki so še danes znani in uspešni na številnih športnih področjih. Prav tako so Beltinci v preteklem stoletju izrazito delovali v športnem duhu, nizali uspehe, širili prepoznavnost, poleg tega pa  kvalitetno preživljali svoj prosti čas.

Per saperne di più

V 20. stoletju so v Beltincih potekale različne športne dejavnosti, s pričetkom v okviru delovanja društev Sokol in Orel, potem nogometa, rokometa, kolesarstva, hokeja na travi in na ledu, odbojke, košarke, atletike, smučanja, keglanja in še drugih športnih dejavnosti. V zbirki predstavljamo le nekatere izmed teh, ki so še posebej zaznamovale lokalno, regionalno, državno in tudi svetovno zgodovino športa, kajti beltinski športniki so bili v malodane vseh panogah zelo uspešni. Prav zato izpostavljamo telesne dejavnosti in različne prakse v določenem zgodovinskem obdobju, njihovo spreminjanje, opuščanje in oživljanje, uspehe in poraze, preplet zgodovinskega spomina in tudi adaptacijo v moderno dobo.

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Autore della collezione digitale

Klaudija Sedar

Password

ŠPORT, ŠPORTNA DRUŠTVA, Prekmurje, 20. stoletje, klub

Data di pubblicazione

30.09.2017 19:40

Ultima modifica

19.01.2019 17:00

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam