Mappa  

Šesta kapela: Jezus v vrtu Getsemani

Gre za dogodek, ko je Jezus odšel v vrt Getsemani in premišljeval o tem, kaj ga čaka. Kiparska skupina tako kaže klečečega Jezusa, ki ga podpira angel, okrog pa so speči apostoli Janez, Jakob in Peter. V ozadju je naslikan Juda, ki se že približuje z vojaki. Na oboku je med bogato štukaturo upodobljen Bog oče ter Abrahamova daritev Izaka, kot starozavezna prispodoba oz. napoved, da bo Bog daroval edinega sina za odrešitev človeštva. 

Per saperne di più

Podobe v medaljonih kažejo Jezusov vhod v Jeruzalem, Jezusa s spečimi apostoli, Jezusa ujamejo, Jezusa zasramujejo. Prizore dopolnjujejo latinski napisi. Poslikani in štukirani medaljoni so tudi na stranskih stenah ob oltarju. Še ohranjeni prizori prikazujejo Zadnjo večerjo, Umivanje nog, Jezus vrže svoje sovražnike z besedo ob tla, Judežev poljub, Peter odseka Malhu uho. Na strešnem stolpiču so upodobljene tri svetnice Barbara, Uršula in Katarina.

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Autore della collezione digitale

Knjižnica Šmarje pri Jelšah

Password

MUZEJI, RAZSTAVE, BAROK, CERKVENA UMETNOST, BAROČNO KIPARSTVO

Data di pubblicazione

04.10.2016 12:26

Ultima modifica

22.09.2016 08:40

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam