skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Savinšek in Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto

Knjižnico Mirana Jarca Novo mesto in njeno bližnjo okolico krasi več Savinškovih umetniških stvaritev. Per saperne di più
Z deli Jakoba Savinška je močno povezana tudi novomeška Knjižnica Mirana Jarca, kjer so 14. aprila 1956 v Mušičevi spominski avli odkrili Savinškov doprsni kip Mirana Jarca, ki pa je bil zaradi prenove knjižnice konec devetdesetih začasno premeščen. V letu 2010, ko smo praznovali 110. obletnico rojstva pesnika Mirana Jarca, je bil na jubilejni slovesnosti, 9. septembra 2010, kip ponovno postavljen na mesto, kamor spada. Pred spominsko ložo z arkadno arhitekturo pred vhodom v knjižnico, ki je spomin na žrtve vojne, se nahajata Savinškova doprsna kipa Borisa Kidriča in Franca Rozmana – Staneta. Celoten kompleks knjižnice zaokrožujeta še dva bronasta kipa istega kiparja, in sicer kip moža Pojmo bratje pesem o svobodi ter kip talca na robu zelenice poleg knjižnice.

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Password

Dolenjska, KIPARJI, Knjižnica Mirana Jarca, Novo mesto

Data di pubblicazione

09.10.2013 14:28

Ultima modifica

31.12.2014 19:37

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam