skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Tragična smrt sina

V zakonu s Heleno sta se mu rodila dva otroka, hčerka Mira (zdravnica) in sin Niko, ki je kot ilegalec padel pod streli Italijanov pred Moderno galerijo leta 1942, star le 19 let. Tragični dogodek je leta 1957 opisal pisatelj Beno Zupančič v romanu Sedmina, po njem pa so leta 1969 posneli tudi istoimenski film v režiji Matjaža Klobčiča. Nika je igral znani igralec Rade Šerbedžija. Na 16. festivalu jugoslovanskega filma Puli leta 1969 je Matjaž Klopčič za Sedmino prejel diplomo »za originalno režijo«.

Po smrti Helene se je leta 1965 poročil z mladostno ljubeznijo Mileno Perušek. Umrl je leta 1971 v Radovljici, kjer je pokopan v družinski grobnici.

Obletnica rojstva Ivana Vurnika je vsako leto praznik Krajevne skupnosti Radovljica, ko z »Vurnikovimi dnevi« v organizaciji Centra arhitekture Slovenije skupaj z občino, Muzejem za arhitekturo in oblikovanje, s Fakulteto za arhitekturo in Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje predstavljajo Vurnikovo življenje in delo.

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Autore della collezione digitale

Petra Puhar Kejžar

Password

Gorenjska, ARHITEKTURA, OBLIKOVANJE, Radovljica, rodbina Vurnik, Vurnik, Ivan, družinsko življenje, ARHITEKTI

Data di pubblicazione

09.12.2019 19:03

Ultima modifica

05.11.2019 13:39

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam