Mappa  

Razstava v Slovanski knjižnici

Otvoritev razstave je bila 17. februarja 2010 v prostorih Slovanske knjižnice na Einspielerjevi 1. Per saperne di più
Razstavo je  odprla direktorica Mestne knjižnice Ljubljana, mag. Jelka Gazvoda, zapel solist SNG Opera in balet Ljubljana, basist Zoran Potočan, ob spremljavi pianista Tomaža Pirnata. V dvorani knjižnice se je odvilo sociološko predavanje »Ljubljanska Opera med bliščem in bedo meščanske socializacije«. Predaval je dr. Vlado Kotnik, docent na Fakulteti za humanistične študije Koper Univerze na Primorskem.

Ob otvoritvi prvega dela cikla Ljubljana med nostalgijo in sanjami, je vodja Slovanske knjižnice, mag. Teja Zorko opisala: "Kdor je kdaj pokukal v zgodovino našega mesta, je gotovo opazil bogastvo zgodb, ki jih Ljubljana ponuja. S ciklom razstav »Ljubljana med nostalgijo in sanjami« želimo v naše razstavne vitrine ujeti drobce časa, ki mineva, vendar med potiskanimi listi, fotografijami, slikami in drugimi zapisi nezmotljivo pušča svoj duh. Iz tega duha lahko kadarkoli črpamo vedenje o nekdanjih časih, ki zagotovo ima vpliv na čas, v katerem živimo.
Zakaj Ljubljana med nostalgijo in sanjami? Če smo si  relacijo med tem dvojim zastavili kot odnos med nečim, kar je bilo, in nečim, kar si šele ustvarjalno zamišljamo, da se bo zgodilo, hkrati nismo pozabili, da so današnje sanje že tudi jutrišnja nostalgija."

Informazioni

Categorie

cultura

Password

RAZSTAVE, RAZSTAVNI PROSTORI, SNG Opera in balet Ljubljana, UMETNOSTNE RAZSTAVE

Data di pubblicazione

11.03.2010 10:26

Ultima modifica

26.07.2012 11:43

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam