skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Raziskovalni tabori v Šaleški dolini

Raziskovalni tabori ERICa, Inštituta za ekološke raziskave iz Velenja, ki potekajo v Šaleški dolini, imajo več kot dvajsetletno tradicijo. Ob mentorstvu uveljavljenih raziskovalcev vsako leto mladi in nadarjeni udeleženci taborov, zadnja leta so to Zoisovi štipendisti in tudi mladi iz tujine, proučujejo z različnih vidikov posamezno območje ali kraj v Šaleški dolini. Per saperne di più
Na taborih, ki jih ERICo vodi od leta 1995,  se mladi iz prve roke seznanjajo z raziskovalnim delom, z interdisciplinarnim pristopom in tudi z različnimi raziskovalnimi metodami ter strokami. Iz vrst mladih udeležencev taborov je v dvajsetih letih nastalo nekaj vrhunskih strokovnjakov in številni se vračajo na tabore kot mentorji.
Vsakoletna dejavnost je bogato dokumentirana s časopisi, radijskimi in TV oddajami, ki jih pripravljajo mladi udeleženci taborov. Rezultati njihovega dela so tudi strokovni članki, ki ob zaključkih taborov izhajajo v obliki zbornikov v ERICovi zbirki Okolje.
Predstavljamo del tega  utripa, ki se je dogajal leta 2007 in 2008 na Golteh ter leta 2009 v Škalah pri Velenju.    

Fotogalleria

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam