skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  
Žalec postaja v zadnjih letih stalna karnevalska postojanka številnim pustnim skupinam iz njegove okolice. Čeprav mesto nima posebne pustne tradicije, pa obstaja v njegovi bližnji okolici veliko organiziranih pustnih skupin, ki vsako leto obogatijo pestrost karnevalskega dogajanja na žalskih ulicah Per saperne di più
Med te zagotovo spada Turistično olepševalno društvo iz Gotovelj. V njihovi organizaciji že nekaj let deluje skupina Pustjakov Veseljakov, ki vsako leto pripravijo celovito dogajanje v domačem kraju, z njim pa sodelujejo tudi na bližnjem Žalskem karnevalu. Pustnjaki Veseljaki so obkroženi s  Pustnimi Modreci, ki vsako leto umislijo pustno temo, ki sovpada s aktualnimi dogajanji v okolju. Vse skupaj pa se naslanja na lokalno legendo okoli Richter Jurija. Poleg karnevala je glavni pustni dogodek Pustnih Veseljakov pustno rogoviljenje po Gotovljah, ki poteka na pustno soboto.

Pokop pusta navadno ni predstavljen v okviru Žalskega karnevala, ga pa vsako letno organizirajo v bližnjem Vrbju.

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

etnologia

Password

pust, PUSTNI OBIČAJI

Data di pubblicazione

04.02.2015 09:08

Ultima modifica

06.02.2015 14:37

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam