skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Prireditev Vesela jesen, 25. 9.–10. 10. 1965

Prva tovrstna prireditev je potekala na razstavišču Mariborskega sejma ob Ulici kneza Koclja v Mariboru.

Per saperne di più

Prva tovrstna prireditev je potekala na razstavišču Mariborskega sejma ob Ulici kneza Koclja v Mariboru.Zvrstile so se različne zabavne in glasbene prireditve ter modna revija. Pripravili so lovski večer, vinsko trgatev, večer humoristov, nastop folkloristov, turistično razstavo, razstavo kmetijskih strojev. Nastopili so različni izvajalci zabavne glasbe iz Slovenije in Jugoslavije. Ob glasbenih nastopih so v halah tudi zaplesali.Kulinarična ponudba je obsegala nacionalne jugoslovanske gurmanske specialitete in odlična vina. Za odrasle in otroke so pripravili mednarodni zabaviščni park.

Sobotno dopoldansko otvoritev je spremljal močan otvoritveni pok. Popokale so vse šipe na obdravski strani v hali C. Ob Dravi so namreč uslužbenci podjetja Bodočnost napolnili vrečke s plinom in jih obesili na jekleno žico. V počastitev otvoritve prireditve naj bi vrečke pokale ena za drugo, toda počile so vse hkrati. Siloviti pok je slišal ves Maribor.

Maribor je zaživel s prireditvijo, ki je ljudi vabila v mesto. Izložbe trgovin so aranžirali z motivi prireditve.3 Dober obisk so si obetali mestni gostinci, tudi v novozgrajenem hotelu Slavija. V nedeljo, 3. oktobra, so odprli nekatere samopostrežne trgovine in trgovine s tekstilom, sadjem, z zelenjavo, železnino, elektro materialom, avtomobilskimi deli, s kozmetiko, z igračami in drugimi proizvodi, da so v njih lahko nakupovali tudi obiskovalci prireditve iz okolice Maribora.4

6. oktobra je v hali C potekal (drugi) izbor popevke prireditve Vesela jesen, imenovan Mariborska popevka.Prvo nagrado je strokovna komisija dodelila skladbi Njegove oči (Berti Rodošek / Vladimir Gajšek), ki jo je zapela Mariborčanka Lidija Kodrič.

Prireditev Vesela jesen je obiskalo 150.000 obiskovalcev. Obisk ni izpolnil pričakovanja organizatorjev.

Viri:

1. Obiščite veliko zabavno prireditev Vesela jesen. V: Večer, 28. 9. 1965, str. 2.
2. Podkrajšek, B.: V dveh dneh 40.000 obiskovalcev. V: Večer, 27. 9. 1965, str.3.
3. Izložbe v znamenju Vesele jeseni. V: Večer, 24. 9. 1965, str. 2.
4. Zaradi Vesele jeseni v nedeljo odprte trgovine. V: Večer, 2. 10. 1965, str.4.
5. Podkrajšek, B.: Naši naročniki za »Portret ljubezni«. V: Večer, 7. 10. 1965, str. 4.

 

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Autore della collezione digitale

Sabina Lešnik

Password

Maribor, PRIREDITVE, Vesela jesen

Data di pubblicazione

31.12.2015 08:53

Ultima modifica

07.05.2020 15:45

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam