skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Priprave na projekt in iskanje primerne lokacije

V Muzejskem društvu Vrhnika smo se z večjo intenziteto naloge postavitve spomenika lotili 2014., na začetku obdobja obeležitve 100. obletnice vojne, ki je potekala med letoma 1914 in 1918.

Per saperne di più

Za vodenje naloge postavitve spomenika: iskanja primerne lokacije, zbiranja dokumentacije, okvirne zasnove in koordinacije del sem bila zadolžena članica izvršnega odbora MDV Nataša Oblak Japelj. Predsednica društva, od decembra 2015 dalje častna predsednica (predsedstvo MDV je prevzela dr. Katarina Oblak Brown), Marija Oblak Čarni pa je bila spiritus ágens naloge. Na upravni enoti Vrhnika je pridobila potrebno dovoljenje, s katerim smo v društvu lahko pričeli z zbiranjem prostovoljnih prispevkov za realizacijo projekta. Zbranih sredstev pa ni bilo dovolj. Večji del denarja za izvedbo spomenika je prispevala občina Vrhnika, ki je projekt postavitve spomenika podpirala v dobi treh županov: dr. Marijana Riharja, Vincencija Tomšiča in Stojana Jakina.

Precejšnjo težavo je predstavljala izbira ustrezne lokacije. Ko je k projektu poleg Zavoda Ivana Cankarja Vrhnika in Cankarjeve knjižnice Vrhnika pristopilo še Turistično društvo Blagajana Vrhnika s predsednico Mirjam Suhadolnik, smo rešili tudi to. Turistično društvo je ponudilo svoje zemljišče; vsi smo se strinjali, da je park - Cankarjev gaj nad Klancem siromakov v neposredni bližini cerkve svete Trojice več kot primeren za postavitev spomenika.

 

Fotogalleria

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam