skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Ljubezenske razglednice iz druge polovice 20. stoletja

V drugi polovici 20. stoletja je razmah tiska in založništva še pospešil medsebojno komunikacijo s pomočjo razglednic, ki so postale dostopne in prišle v navado skoraj vsakomur. V 60-ih, 70-ih in 80-ih letih 20. stoletja so bile med drugimi zelo popularne barvne fotorazglednice z motivom zaljubljenega para. V knjižnični zbirki razglednic jih hranimo precej, saj jih je bilo možno tedaj kupiti praktično povsod – v kioskih, na pošti, v trgovinah ... Mnogim, ki so v tem obdobju uporabljali razglednice kot sredstvo komunikacije (ali bili zaljubljeni), so motivi na predstavljenih razglednicah zelo znani, domači, skorajda jih ni bilo mogoče spregledati. Razglednice brez visoke estetske vrednosti, z idiličnimi prizori zaljubljencev na sprehodu, v parku, na pikniku v naravi, zelo pogosto ob avtomobilu, ki ga v tistih časih pač ni imel vsak mladenič, so prikazovale idealno ljubezen, ki je množično »potovala« med ljudmi. Poleg romantične ljubezni pa lahko danes na njih občudujemo predvsem modo preteklih desetletij.

Žal večina njih v knjižnični zbirki ni bila napisana in odposlana, knjižnica jih hrani kot značilen dokument nekega časa.

Fotogalleria

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam