skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Pogrebi in pokopališča

Padle v vojni so najprej pokopavali kar na pokopališča v bližnjem kraju, ko pa je bilo žrtev vse več, so jih začeli širiti v soseščini. Kmalu pa tudi to ni več zadostovalo, zato so pokopališča nastajala tudi blizu začasnih bolnišnic in vedno bliže bojiščem. Za pogrebne obrede so navadno poskrbeli vojaški duhovniki.

Per saperne di più
Vojna je terjala tudi veliko civilnih žrtev. Čeprav se je glavnina prebivalstva iz neposredne fronte zatekla v zaledje, je tudi tam prihajalo do številnih nesreč. Vojakov in civilnega prebivalstva pa niso redčile le strelne rane, temveč vse pogostejše epidemije, predvsem kolera, ki se je širila zaradi pomanjkanja vode, higiene, zdravnikov in zdravil; svoje pa so dodale še podgane. Trupla so pogosto razpadala kar na bojišču, ker jih zaradi neprestanih obstreljevanj ni bilo moč pokopati. Nemalokrat so jih sobojevniki kar pometali iz strelskih jarkov ali celo uporabili za gradnjo zaklonov.

Fotogalleria

Informazioni

Autore della collezione digitale

Vlasta Tul

Password

POGREBI, POGREBNI OBIČAJI, POKOPALIŠČA, SOŠKA FRONTA 1915-1917, SVETOVNA VOJNA 1914-1918, VOJNA, VOJNA LETALA, VOJNE ŽRTVE, ŽRTVE

Data di pubblicazione

17.12.2014 08:09

Ultima modifica

25.07.2018 10:34

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam