skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Po mestih in naseljih Občine Piran skozi fotografski objektiv

Podobe našega okolja nekoč in danes na fotografijah ljubiteljskih fotografov, ki so v objektiv ujeli svoj pogled na mesto Piran - središče piranske občine, Portorož, Lucijo, Sečovlje, Sečo, Strunjan, Dragonjo, Padno, Novo vas, Sveti Peter in druga naselja.

Per saperne di più
Fotografije so dokumenti časa, mnoge tudi  zanimiva in dragocena premična kulturna dediščina. V fotografijo ujeti trenutki, iztrgani pozabi, tako poklicnih kot ljubiteljskih fotografov imajo pomembno dokumentarno vrednost.
Ljubiteljske fotografije so praviloma nastale kot čustven odziv fotografa v določenem trenutku njegovega življenja. Ljubiteljski fotografi so bolj ali manj neobremenjeni s pravili umetniške fotografije. Motive opazujejo in izbirajo v skladu z njihovo osebno izbiro, kulturo, estetiko in čustvovanjem. S fotografijami pripovedujejo gledalcem različne zgodbe, v njih spodbudijo čustva, dotaknejo se jih zaradi lepote, motiva, sporočila, določenega detajla, spominov, radovednosti itd. Ohranjajo trenutke preteklosti za prihodnost in nenazadnje omogočajo tudi vpogled v spreminjanje arhitekture, urbanizma in načina življenja v določenem okolju. Njihova vrednost je tako čustvena kot dokumentarna.
Izbor fotografij in njihovih avtorjev, ki jih bomo postopoma predstavili v okviru izbrane teme, temelji na pripravljenosti avtorjev fotografij ali njihovih dedičev za sodelovanje z Mestno knjižnico Piran in na njihovem dovoljenju za objavo digitaliziranih posnetkov na spletnem portalu Kamra, vsebinsko pa na domoznanski tematiki.
Avtorji fotografij so ali so bili prebivalci mest in naselij v piranski občini ali pa popotniki, obiskovalci, turisti, ki so se tu sprehajali s fotoaparatom v roki. Predstavljene fotografije so iz zasebnih zbirk. Na njih ujeti neponovljivi trenutki so neprecenljiv prispevek k obogatitvi znanja o našem okolju.

Ksenija Petaros Kmetec in Aleš Majer
Mestna knjižnica Piran – Biblioteca civica Pirano

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

storia

Autore della collezione digitale

Ksenija Petaros Kmetec

Password

FOTOGRAFI, FOTOGRAFIJE, Piran

Data di pubblicazione

25.09.2013 00:00

Ultima modifica

16.01.2019 09:57

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam