skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Orlovska organizacija

Bernik je ob vizitaciji leta 1910 pri vprašanju liberalizma v kraju zapisal: »Sokole imamo v Domžalah, ki si tudi svoj dom stavijo. Pa jih bo Orel nagnal v kozji rog.« V okviru društva je bil 28. novembra 1909 ustanovljen telovadni odsek Orel v Domžalah in kmalu pridobil okrog 30 mladeničev. Per saperne di più
Najprej so telovadili v prostorih Strojne zadruge, kasneje v dvorani Društvenega doma. Med prvo svetovno vojno telovadni odsek ni deloval, ponovno je začel delovati 26. avgusta 1919. Začetek septembra je bil ustanovljen še dekliški odsek Orlica v Domžalah in kmalu imel 33 članic. Telovadbo so imeli redno dvakrat na teden, Orlice pa enkrat na teden. Orli so se pridno udeleževali orlovskih, narodnih in tudi cerkvenih slovesnosti doma in drugod. Januarja 1930 sta odseka prenehala z delovanjem. Na koncu je orlovska organizacija štela 23 Orlov, 17 mladcev, 28 naraščajnikov, 27 Orlic, 11 mladenk in 35 gojenk.

Fotogalleria

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam