skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Kakor Štefanu, tako so bila postavljena obeležja tudi v čast in spomin Miklošu Küzmiču, v rojstni vasi v Dolnjih Slavečih in v Ivanovcih, kjer je služboval.

Per saperne di più

Rojstna hiša v Dolnjih Slavečih – pravzaprav gre za obnovljeno hišo v zaselku Kukojca, ki stoji v bližini mesta, kjer se je Mikloš rodil. Na cestni strani hiše sta tudi dve spominski plošči, ki so ju ob 250-letnici rojstva (leta 1987) Mikloša Küzmiča postavili duhovniki Slovenske okrogline.

Spominski kompleks »Sedmero luči« v Ivanovskem dolu, kjer je bilo Mikloševo skromno domovanje (župnišče). Kompleks je sestavljen iz sedmih stebrov, ki simbolizirajo sedem Mikloševih knjig, in osrednjega stebra kot oltarne mize. Ob 200-letnici smrti (leta 2004) so ga postavili Občina Moravske Toplice, Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija in Pomursko pastoralno področje. Avtor spomenika je arhitekt Franc Kvaternik iz Ljubljane.

Spominska plošča na južni stene cerkve sv. Benedikta v Kančevcih.

Fotogalleria

Informazioni

Autore della collezione digitale

Klaudija Sedar

Password

spominske plošče, spominska hiša

Data di pubblicazione

29.12.2020 14:22

Ultima modifica

29.12.2020 14:27

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam